Inmigrantes e refuxiados na narrativa galega infantil e xuvenil - Campos Villar, Xabier (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2003)
Neste artigo o autor revisa algúns apectos sobre a inmigración que se poden encontrar nalgunhas obras de narrativa galega infanto-xuvenil dos últimos quince anos. É importante sinalar non só a recreación do tópico, senón a proximidade do lector tanto como os grandes valores que están presentes en moitos dos libros analizados.