O latín dos canteiros en Cabana de Bergantiños - Varela Pose, Francisco Javier (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2004)
O presente artigo pretende describir as características principais da xiria dos canteiros en Cabana de Bergantiños así como estabelcer relacións entre esta linguaxe, hoxe practicamente extinta, e as xirias dos canteiros doutras zonas de Galicia