Proposta de catro eixes para adecuar o concepto de xénero á comunicación web. Aplicación nunha avaliación cualitativa de weblogs vinculados en Blogaliza.org - Gómez Diago, Gloria; Martí Pellón, Daniel (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2006)
Este texto articúlase en tres partes. En primeiro lugar, esbozamos algunhas das principais diferenzas da comunicación web con respecto á desenvolvida polos medios de comunicación tradicionais. A continuación, identificamos catro eixos conceptuais que poden ser utilizados para trasladar o concepto de xénero á comunicación web. E, para rematar, aplicamos os catro marcos conceptuais propostos nunha avaliación cualitativa de blogs galegos de referencia.