Visión de Vicente Risco hacia Portugal en Nós y en su obra Teoría do Nacionalismo galego - Valiente Fernández, Alicia (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2007)
O presente estudo mostra o afecto e simpatía que Vicente Risco, ideólogo do grupo Nós, sentía cara ao país veciño Portugal e cara aos portugueses, tal e como nos quedou demostrado nos artigos que escribiu na revista Nós e na súa obra Teoría do nacionalismo galego.