María Mariño no sistema literario galego. Reflexións críticas - Rodríguez González, Olivia (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2025)
Reflexións sobre o funcionamento da crítica no sistema literario galego a propósito do intento de canonización de María Mariño, autora á que se lle dedicou o Día das Letras Galegas en 2007