A balada de Mary Hynes en clave galego-irlandesa: Luz Pozo Garza e W. B. Yeats - Piñeiro Domínguez, María Jesús (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2009)
A historia de Mary Hynes, unha moza irlandesa de beleza incomparable, popularizada polo bardo Raftery, é o noso pretexto para irmandar dúas versións desta balada: a de William Butler Yeats e a de Luz Pozo Garza, dous mestres da literatura atlántica europea que trazan unha ponte literaria galego-irlandesa que transcende o tempo e o espazo.