Breve crónica sobre o proceso de normalización e a situación social da lingua galega - Muñoz Carrobles, Diego (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2009)
Neste artigo imos facer un percorrido polo proceso de normalización do galego e os seus progresos nos últimos trinta anos, tendo en conta as datas e os feitos principais acontecidos nese periodo. Describiremos brevemente a situación sociolingüística actual e os retos que afronta a lingua para acadar a súa normalización efectiva.