Cuadros para los pontevedreses ‘Café Moderno’ y ‘Café el influjo de Valle-Inclán sobre Carlos Sobrino y Castelao - López Vázquez, José Manuel B. (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2009)
Valle-Inclán exerceu unha notable influencia sobre a xeración de artistas galegos do 17. No presente artígo analizo o influxo da Marquesa Rosalinda sobre Carlos Sobrino e Castelao, tanto no que se refire ao tema, como a aspectos estilísticos relacionados co simbolismo e o modernismo.