Cartografía do despoboamento na Galicia oriental. Análise a escala parroquial - Moragón Arias, María Pilar; Pazo Labrador, Alberto José (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2010)
Neste artigo utilizamos a escala parroquial para pór de manifesto a magnitude do despoboamento na Galicia Oriental. A cartografía que presentamos expresa esa tendencia, a través da análise de diversos lapsos temporais desde 1900, no referente á variación nas densidades de ocupación e na evolución demográfica nesa escala.