Migracións de Rafa Villar. Unha análise temática - Lamela Rodríguez, Olalla (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2010)
Esta é unha breve guía das liñas temáticas que podemos atopar no poemario Migracións de Rafa Villar. Catro son os núcleos que destacan: as migracións, a memoria histórica, o intimismo e a metaliteratura. Non son compartimentos estancos. As composicións establecen vínculos entre elas como se dunha melodía se tratase e fan, en conxunto, un todo.