O Camiño de Santiago e outras peregrinacións en Álvaro Cunqueiro - COSTAS, Xosé-henrique (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2010)
Álvaro Cunqueiro deixou mostras da súa fascinación pola maxia do Camiño de Santiago ao longo de moitos artigos literarios publicados no Faro de Vigo. Sempre o Camiño é para Cunqueiro metáfora da historia de Galicia e de Europa. Os personaxes reais e imaxinarios que peregrinan a Compostela nos artigos de Cunqueiro forman unha composición metafórica, acrónica e fantástica da historia da humanidade.