Aproximación a "Como calquera outro día" (1962) de Camilo Gonsar - BERMÚDEZ MONTES, M.ª Teresa (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2010)
Neste traballo pretendemos poñer de manifesto as características fundamentais de Como calquera outro día(1962), primeira novela de Camilo Gonsar. A reflexión filosófica, o realismo e a ficción autobiográfica alíanse para compoñer un retrato xeracional da mocidade da época, a “Xeración dos 50”, no marco da “longa noite de pedra” do franquismo.