Achegamento aos grupos de galegos en Madrid durante os primeiros trinta anos do século XX: a Mocedade Céltiga - Acuña, Ana (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
En esta exposición se profundizará en un grupo de gallegos en Madrid que, bajo diferentes nombres (Xuventude Céltiga, Irmandade Céltiga de Madrid, Mocedade Céltiga, Delegación da Irmandade Nazonalista Galega) y alrededor de Fermín Penzol, se desarrolló entre 1919 y 1926.
Keywords: Grupos de gallegos en Madrid; Fermín Penzol; Mocedade Céltiga