Os nenos tamén queren ler. Panorama da literatura infantil e xuvenil en lingua galega no século XXI. Also children want to read. Panoramic of the Galician children’s and youth literature in the 21st century - Muñoz Carrobles, Diego (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2006)
Neste artigo tentaremos facer unha aproximación á situación actual da literatura infantil e xuvenil galega. Falaremos dos autores e obras principais e mais da actividade editorial, das revistas e dos colectivos que traballan neste campo nos primeiros anos do século XXI: un panorama xeral que amose a vitalidade deste xénero.
Keywords: Literatura infantil; Literatura xuvenil; Editoriais; Investigación