Sobre a amizade (léxica) Galiza-Portugal: os falsos amigos Galego-Portugués-Español - Bragado Trigo, Iago (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2006)
Por medio deste artigo pretendemos achegarnos de xeito breve a algúns aspectos relacionados cos falsos amigos Galego-Portugués-Español. Para iso, centrarémonos principalmente na análise de procesos de anulación e activación de falsos amigos como consecuencia do contacto entre linguas ou da configuración dunha variedade estándar.
Keywords: Falso amigo; Lingua estándar; Diglosia; Castelanismo