Evolución e cambios na normativa oficial do galego (1982-2007) - autor, Sin (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2008)
Neste artigo tentaremos facer unha análise dos cambios producidos na normativa oficial do galego desde a súa declaración como lingua cooficial no Estatuto de Autonomía de 1982 até a actualidade. Despois de facermos unha breve introdución histórica, procuraremos os criterios e razóns que xustificaron as sucesivas modificacións e mais falaremos dalgúns aspectos sociais da normativa. - En este artículo intentaremos hacer un análisis de los cambios producidos en la normativa oficial del gallego desde su declaración como lengua cooficial en el Estatuto de Autonomía de 1982 hasta la actualidad. Después de hacer una breve introducción histórica, buscaremos los criterios y las razones que han justificado las sucesivas modificaciones y hablaremos de algunos aspectos sociales de la norma.