A revista Corga (2010-2016): análise, traxectoria e influencia dunha revista para promover a lingua galega e o patrimonio material e inmaterial do Corgo - Doucet, Montserrat (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2020)
En marzo de 2009 constitúese dentro do ámbito rural galego o Centro de Estudos do Corgo como unha asociación sen ánimo de lucro, que entre outros obxectivos propón a defensa da cultura e a lingua de Galicia así como diferentes estudos multidisciplinares do patrimonio natural, material e inmaterial do concello do Corgo. A revista anual Corga é un dos instrumentos que posibilita a consecución dos devanditos obxectivos. Trataremos de analizar ao longo dos seus seis números como reflectiu as inquietudes culturais dunha parte do pobo galego e como influíu na súa contorna.