Nacionalismo, "saudade", mito e historia en Fernando Pessoa e Luís Seoane - Fernández Martínez, Antía (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2017)
En dúas vidas literarias tan aparentemente distantes entre si como poden ser as de Fernando Pessoa (Lisboa, 1888-1935) e Luís Seoane (Bos Aires, 1910 - A Coruña, 1979), conflúen, no entanto, a visión crítica sobre a historia nacional (tanto portuguesa como galega) e o proceso de desmitificación da saudade. O propósito do presente artigo é a análise de como estes elementos (historia, mito, saudade) se relacionan entre si na obra de ambos os dous autores e, á súa vez, dialogan cos nacionalismos do seu tempo e coa historia dos seus países.