No ano da memoria Versos inéditos de tema francófobo e filomarxista na musa do helenista Evaristo de Sela (1917 1994) - Alonso Montero, Xesús (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2006)
Este artigo é unha aproximación á traxectoria existencial e creadora de Evaristo de Sela, marcada polo medo e pola represión.