Achegamento á problemática da equivalencia ou non equivalencia entre adxectivos e frases preposicionais. - Vidal Meijón, Ana (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2002)
veña buscar respostas máis alá da semántica e axu darnos doutros feudos lingáisticos, tales coma a pragmática ou a estilística, por exemplo. O que In this article we draw attention to the queda patente é que cómpre seguir un dos duality presented by selected examples, ños que, segundo autores como Apresjan, caracte which apparently convey the same informa rizan hoxe a lingiiistica, o de abordar unidades tion: whether it be in the choice of adjective superiores á palabra. Con rodo, estamos a medio or the choice of corresponding prepositional camiño entre a micro e a macrosemántica, xa que phrase. In order to discover whether we have esta última se centra sobre todo en oracións e tex a case of equivalence, we go through a pro tos e nós ocupámonos de frases. cess of examining the different view points Comezaremos facendo un percorrido poíos dis adopted by the scholars when faced wirh tintos puntos de vista que adoptaron os estudiosos identical or similar linguistic realities. In a respecto do asunto que abordamos e a continua second phase of the study, we give the results ción efectuarémo-la análise dun grupo de exem of the research into these types of examples, píos seguida das correspondentes conclusións. examples from a body of etbnological texts, taken from spoken Calician. The aim behind this is to approach the problematic from a purely practical perspective. We POSICIONAMENTO DOS ESTUDIOSOS attempt to form groups from pairs with similar characteristics. We then analyze the Buscamos primeiro respostas nos xenerativistas possible nuances differentiating the two co fin de indagar se son quen de explicar esta options. Throughout this srudy, we reveal correspondencia entre adxectivos e frases preposi how the various linguistic factors: semantic, cionais a través dalgún tipo de «transformación». A pragmatic and stylistic, intervene in the obra máis antiga que consultamos é a de N. Ruwet, choice of adjective or pbrase.