Algunhas construccións co verbo ir en galego. - Soto Andión, Xosé (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2002)
no que atangue á consideración da construcción como elemento primario e central da descricién This study analyses tbe funetional posibi- sintáctica (Goldberg 1995, Ka>' 1997: 123 e lities presented by the verb ir vto go» in the 1. Un primeiro grupo de estructuras co verbo ir está constituido por aqueJas construccidus que pre current synchrony of tbe Galician language. Wc offer a collection of construcrions taken sentan o carácter semántico de movemento físico. 1.1. 0 movemento sinalado por ir pode con from the spoken language of different parts of Galicia, where the verb ir «ro go» reflects sístir nun desprazamenro direccional4. a series of different Iinguisric conrents and various semantic and syntactic structures. In (1) íbamos ó mu/ño. (Coristanco-A Coruña) the selected srructures, we demonstrare the (2) o carneiro non laprá casa. (Mazaricos A Coruña) behaviour of rhe subjecr and complemenr. This is conducred with archirypal aesthetic (3) fin ¿/unl~a vez ó San Ramón a Rustre/os. values, ah of which is approached within rhe (Aciveiro-Fo rcarei Pontevedra) (4) o cura fol ó mu/ño, (Viveiro-Lugo) accepred cognitive and grammatical-Iexical perspect¡ve. (5) ríe vez en canelo tamén vou ah. (Ourense) (6) poiofin e/e semana vou a Ver/ra. (Vedra A Coruña) O.