Freixanes y Rivas: dos modelos de novela histórica galega - Regueiro Salgado, Begoña (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2003)
Este artigo tenta demostrar o contraste entre dúas novelas da literatura galega contemporánea O enxoval da noiva de Victor Freixanes e O lapis do Carpinteiro de Manuel Rivas. Desde traxectorias similares, cada autor desenvolveu un diferente tipo de novela histórica. Analizando os diferentes personaxes estructuras narrativas, ambos autores presentan ideas semellantes: o conflicto entre o mal e o ben, e a redención.