Consideracións criticas sobre a obra poética de Rafael Dieste - García López, Xosé Anxo (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2003)
O escritor Rafael Dieste foi obxecto de numerosos estudios ata o momento que ofreceron multiples perspectivas de analise que permiten aprofundar nos camposicións poéticas do escritor galego. Este é o obxectivo deste traballo e tamén ofrecer un poema que non fora compilada en ningunha obra poética de Dieste ata a actualidade.