Cronología comparativa del exilio en las narrativas gallega y castellana: 1942-2006 - Piñeiro Domínguez, María Jesús (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2007)
A necesidade de representar as vivencias dos exiliados concíbese como un labor documental e catártico. No ámbito literario, o impacto causado polo exilio trala Guerra Civil manifestouse nas vidas e as obras dos escritores, e para exemplificalo, escolleuse unha mostra representativa, a modo de cronoloxía literaria, de oito novelas escritas en castelán e en galego entre 1942 e 2006, que se revisarán e relacionaranse entre si nun exercicio de literatura comparada.