Massó - Alfaro Mora, Francisco (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2023)
Polo ano 2005, aproximadamente, a entidade bancaria Caixanova, dirixida por Julio Fernández Galloso, e a empresa Atlántico Construcciones, propiedade de Ubaldino Rodríguez, puxéronse en contacto co prestixioso arquitecto Norman Foster para iniciar un proxecto urbanístico que consistía en transformar a antiga fábrica de conservas e factoría baleeira de Massó nun complexo de luxo, con porto deportivo, gran hotel, chalés en primeira liña de praia... Entre outras cousas, o porto deportivo eliminaba para sempre unha areeira, a praia da Cunchiña. Os veciños de Cangas unidos en mobilización cidadá conseguiron deter este intento de “pelotazo” urbanístico.