As representacións da nación no teatro galego (A propósito de Alén, un texto inaugural de Xaime Quintanilla) - Vieites, Manuel F. (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2003)
Neste artigo queremos determinar algunhas relacións entre creación dramática e contrucción nacional a través do estudio das representacións da rexión e da nación en Galicia no primeiro cuartel do século XX, do tempo que se consideran tentativas para crear unha literatura nacional, na que o discurso literario gaña autonomía fronte à intrumentalizaciòn propia do rexionalismo e do nacionalismo En todos estes procesos destaca a obra singular e anovadora de Xaime Quintanilla.