A poesía galega actual. Algunhas notas, necesariamente provisorias, para un estado da cuestión - Nogueira, María Xesús (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2003)
Este artigo ten por obxectivo ofrecer unha panorámica da poesía Galega contemporánea, centrándose tanto na súa evolución como nos diversas correntes estilísticas aparecidas desde 1976. Tamén se referirá aos temas do discurso historiográfico e crítico e inclúese unha bibliografía comprensiva.