Trece Badaladas: falseando as pedras de Compostela baixo a chuvia - López López, Yolanda (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2003)
Non hai moito tempo que a producción galega baseada no libro homónimo de Suso de Toro e dirixida por Xavier Villaverde, Trece Badaladas, se realizou.. Mediante unha mestura de elementos, desde a novela gótica e as teorías do pensamento, o protagonista, Xacobe, vive aterrorizado por un sentimento cheo de misterio na historia da súa cidade. Dúas sofocadoras e antitéticas Compostelas para o lector-espectador.