Prensa e literatura galegas na Habana (1880-1936) - Alonso Girgado, Luis (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2003)
Neste artigo fálase da prensa e da literatura galegas na Habana e da súa importancia e repercusión en Galicia. Infórmase da presencia de persoeiros como Alvarez lnsúa, Neiras Vilas ou, mesmo, Curros Enríquez no illa do Caribe que axudaron ós galegos a ter máis presente a Galicia desde a distancia, coa creacion dos centros galegos ou a publicación de xornais e revistas sinalados no estudio.