Cando a poesía é vida. En las orillas del Sar de X. L. Méndez Ferrín - Salgado, Xosé Manuel (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2006)
Considerado coma un dos escritores galegos de primeira fila, Xosé Luís Méndez Ferrín (Ourense, 1938) é xa todo un clásico, admirado e respectado na súa condición de mestre das nosas letras. El asinou o poema que segue.