De vangardas e Penélopes. A intertextualidade na poesía galega dos noventa. On Vanguard and Penelopes. Intertextuality in Galician poetry in the 90’s - Nogueira Pereira, María Xesús (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2006)
O traballo estuda a intertextualidade na poesía galega dos noventa e, en concreto, o diálogo, en ocasións irónico, con textos canonizados.