Outro café? Aproximación ás secuencias de ofrecemento en contexto de sobremesa - Gestido de la Torre, Eloi (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2006)
Con este traballo pretendemos estudar o contexto pragmático, social e cultural xeral que rodea ás secuencias de ofrecemento nos eventos comunicativos de sobremesa. Para acadar ese obxectivo, centrarémonos na rutina “outro café?” por considerala o exemplo máis representativo deste comportamento en sobremesa. Adefinición previa deste marco, realizada a través do modelo Speaking, serviranos á vez para contextualizar a análise posterior da serie de actos de fala que constitúe o ofrecemento insistente.