As pegadas do cinema na obra de Manuel Rivas - Castro Otero, Salvador (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2019)
O cinema converteuse na forma de narración máis popular do século XX. Non pode estrañar, pois, que as súas formas de contar influísen noutras artes, en especial na literatura. Este traballo propón unha clasificación das relacións entre os textos audiovisuais e escritos e mostra os trazos característicos da sétima arte presentes nas obras literarias e xornalísticas de Manuel Rivas e, por extensión, noutros escritores da centuria pasada.