2002: punto de chegada e de partida na actualidade lingüística galega - Mosquera Carregal, Xesús Manuel (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2003)
Este artigo tenta repasar a actualidade lingüística galega durante o pasado ano 2002. 0 obxectivo deste artigo foi comprobar, en que medida, o ano pasado significou un punto de partida, é dicir, un punto de comezo e de chegada das varias dinámicas sociolingüísticas acontecidas en Galicia.