Francisco Añón en homenaxe a Camoes - Dasilva, Xose Manuel (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2003)
Este artigo ofrece unha novidosa visión da historiada recepción de Camoes en Galicia, neste caso, tendo en conta a proposta de homenaxe que en forma de poesía lle fixo Francisco Añón, cunha peza próxima á épica portuguesa. Alén de comentar os principais trazos estéticos das composicións: “A Lisboa” e, sobre todo, do soneto que ten como primeiro verso “Para hacer indeleble tu memoria” se remarca a existencia dunha versión deste último texto, o único publicado durante a vida do escritor de todas as versións coñecidas ata o de agora, e que foi localizada gracias á súa importancia ecdótica.