Sobre o escritor Álvaro de las Casas: o seu estraño exilio no 36 e a silenciada segunda edición do libro de poemas Sulco e vento (1931; 1936) - Alonso Montero, Xesús (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2003)
Este artigo presento ó poeta pouco coñecido e considerado Alvaro de las Casas, centrándose no exilio do poeta no ano 1936 e especialmente no estudio do segundo edición do libro de poemas «Sulco e venta» (1931:1936). Engádense cinco poemas que tratan o tema cívico e patriótico, publicados no primero edición do mesmo libro; un artigo do poeta aparecido en “El pueblo Gallego” (Vigo; 7-10-1936) e unha caricatura de Álvaro de las Casas, feito por Luis Seoane e publicada en «Galicia», Buenos Aires, 1940.