Compostela cerca - Pedrazuela, Mario (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2007)
Neste artigo facemos un percorrido polo labor, tanto docente coma de investigación, que Alonso Zamora Vicente realizou durante os años que estivo como catedrático na Universidade de Santiago de Compostela. Analizamos os seus estudos sobre Francisco de la Torre, o Poema de Fernán González e os seus estudos sobre dialectoloxía galega.