Luis Pimentel, poeta del abismo interior - Agustín Fernández, Susana (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2007)
O presente artigo suscita a visión tráxica da existencia humana na poesía de Pimentel. Está conectada co krausismo, o que se materializa nunha denuncia das inxustizas humanas. A súa traxectoria poética asóciase así mesmo coas vangardas galegas e, posteriormente, co Movemento Galeguista. Nesta, obra existencialismo e romanticismo fúndense nunha persoal concepción poética da saudade.