Algunhas observacións sobre a Gramática elemental del gallego común de Ricardo Carvalho Calero - Sánchez Rei, Xosé Manuel (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2008)
O artigo contén algunhas reflexións á volta das características e da transcendencia que tivo no seu momento a Gramática elemental del gallego común, de Ricardo Carvalho Calero, un traballo que contribuíu poderosamente para dar a coñecer a nosa lingua no ámbito académico e que, durante moito tempo, foi a obra de referencia nos estudos sobre lingüística galega. - El artículo contiene algunas reflexiones sobre las características y la transcendencia que tuvo en su momento la Gramática elemental del gallego común, de Ricardo Carvalho Calero, un trabajo que contribuyó poderosamente a dar a conocer la lengua gallega en el ámbito académico y que, durante mucho tiempo, fue la obra de referencia en los estudios sobre lingüística gallega.