Маргінальні типи волевиявлення та їх експліцитні перформативні індикатори - ОМеляненкo, Вікторія (Eslavística Complutense, 2014)
У статті розглядається волевиявлення як сукупність таких основних семантичних полів: категорично- го, пом’якшеного й нейтрального та маргінальних: квазінейтрально-категоричного та квазінейтраль- но-пом’якшеного. Уперше робиться спроба розташувати маргінальні типи мовленнєвих актів у систе- мі координат, розглядаються їх основні перформативні індикатори.