Изречението: диалектика и метафизика. Ab terminis inceptas - ДОбРев, Иван (Eslavística Complutense, 2013)
Разгледани са въпросите на логиката и диалектиката във връзката им с изреченската практика. Представени са различните теоретични подходи в науката за синтаксиса: младограматичен, структу- рален, стилистичен. Изтъкнато е и значението на културноисторическия фактор в генезиса на речта.>