Производни абстрактни съществителни имена в българските диалекти - Миланов, Владислав (Eslavística Complutense, 2011)
Статията е посветена на словообразувателните средства при абстрактните съществителни имена в българските диалекти. Анализирани са три категории, които в зависимост от вида на основата, илюс- трират системата на диалектните абстрактни съществителни имена, образувани чрез суфиксация: десубстантивни, деадективни и девербативни образувания. В рамките на категориите са описани и основните словообразувателни типове, характерни за абстрактните съществителни имена в българ- ските диалекти.